TAJNI recept za rast svih biljaka: OVO organsko đubrivo je spas za sva domaćinstva, a možete ga napraviti sami!

0
618

U današnjem članku pričamo o jednoj jako zanimljivoj temi, a to je vrtlarstvo ili baštovanstvo.
Ukoliko se bavite ovim, onda ste svjesni da ste nebrojeno puta na televiziji ili na nekom drugom mediju vidjeli neke reklame o raznim preparatima koji služe za tretiranje biljaka, a koje koštaju mnogo novca i koje na kraju ne daju nikakve rezultate.

Pored toga korištenje raznih preparata može naškoditi kvalitetu proizvoda čak i do njegovog propadanja, pa onda nismo dobili ništa.

Međutim, da li smo se ikada zapitali kako su naši stariji brinuli o povrću i voću jer ranije nije bilo toliko preparata ili jednostavno nisu mogli doći do istih.

Donosimo vam odgovor.
U pitanju je jedno ljekvito bilje koje se pokazalo jako korisnim kao đubrivo, a to je gavez.

Gavez je biljka pomoću koje se održava plodno tlo, te je mnogo koristan kao hrana za piliće, a ono zbog čega su ga stariji najčešće koristili jeste kao đubrivo za biljke.

Sve što je potrebno da biste napravili tečno đubrivo jeste da uzmete listove i cvjetove gaveza te ih nasjeckate u kantu od 20 litara, a potrebno je da tim listovima i cvejtovima napunite kantu koliko je moguće i onda samo dodate vodu do vrha.

Potrebno je da ta kanta stoji poklopljena nekih 4 – 6 sedmica, a savjetujemo vam da držite kantu van kuće jer ima jako neugodan miris.


Kada prođe taj period, ovo đubrivo možete razblažiti po jednu šolju u 10 litara vode.

Sa ovim đubrivom možete zalijevati šta god želite i vrlo brzo ćete vidjeti pomake

Javite nam rezultate?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here