Svi smo mislili da je haljina: Znate li šta predstavlja ženski znak na WC-u?

0
865

Niste mogli a da ne primjetite ženski i muški “znak” kada ulazite u neki javni toalet, zar ne?

 

Sve ove godine mislili ste da je za ženu znak bio u obliku “žene u haljinici”, dok je za muškarce bio “muškarac u pantalonama”. Međutim, obziromd a su oba simbola crne boje, da li ste se ikada zapitali da ipak nije to to?

1

Iz jedne kompanije navode da zapravo haljinica nikada nije trebala predstvaljati haljinicu, nego, pazite sad ovo – plašt. Odnosno žena tu predstavljena kao heroj, ali obzirom na simbol to je sada haljinica.

Međutim radi se na tome da od sada bude baš vidno plašt jer su sve žene heroji, zar ne?Čudno je to kako se žene uvijek osjete nekako zapostavljenima i osjete neku neravnopravnost, a muškarci nikad. Zar vam se ne čini da one time što su glasnije zapravo ističu to i žele da su neravnoprani?

2

Čudan je taj ženski mentalni sklop. Ovo piše žena.

Da se vratimo na simbole i toalet, dakle šta vi mislite, da li bi trebalo ukinuti dosadašnje simbole i postaviti neke nove. Da li je zaista bitnio to kakva je žena na vratima toaleta. Mnogi će reći da to jeste bitno jer tako se borimo za ravnopravnost, dok će mnoge reći da to nije tako.

3

U svakom slučaju što se ovoga itče javnost je svakako podjeljena. Uvijek će trajati ta, borba pa makar i toaletnim simbolima. Ali, nemojte u toj borbi za žensku ravnopravnost da izgubite ženu u sebi! Osim, ako ne želite biti  muško!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here