Svjedoci smo da je u psoljednje vrijeme zdravlje mnogo više u fokusu nego što je to bio slučaj ranije, a ono što svi možemo potvrditi jeste da bismo trebali mnogo češće i mnogo više da povedemo računa o našem zdravlju, a ne samo u ovim kriznim situacijama.

Jednostavno kod nas nije običaj da redovno dolazimo na preglede kod doktora nego dolazimo samo kada smo bolesni.

Tako je u jednoj emisiji poznati srbijanski doktor Dejan Čubrilo, koji je inače specijalista sportske medicine i koji je zaposlen kao profesor na medicinskom fakultetu bio gost, a gdje je glavna tema bio holesterol i razna zablude o njemu.
On je u toj emisiji istakao da svaka osoba koja ima povišen holesterol da bi ga se riješila potrebno je samo da izvrši detoksikaciju svog organizma.

Pored toga dotakao se i problema masne jetre i onj e tom prilikom istakao da svaka osoba ima masnu jetru, samo je ona kod nekih više masna, a kod nekih manje masna.
Osoba koja ima masniju jetru ima pojačan i insulin, a znamo da je njegova uloga da reguliše nivo šećera u našem organizmu i pomaže prilikom varenja hrane.

Ono na šta je on upozorio jeste da je pogrešno mišljenje da se holesterol dobija od masne hane, nego je bino da ta hrana pravi poremećaj pri varenju. Kada je u pitanju podjela holesterola na dobri i loši holesterol.
Istakao je da to ne postoji takvo nešto i da je sam holesterol jako loš za naš organizam.

Koiji je vaš komentar na ovo?

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here