Svakoga dana sam jela list ČUVARKUĆE- Otišla sam kod doktora- Kada mi je pogledao nalaze UHVATIO SE ZA GLAVU- EVO ŠTA SE DESILO (FOTO)

0
364

Čudesna biljka porijeklom iz Meksika raste svuda, po stijenama, krovovima, u kući u saksijama, zidovima, a riječ je naravno o čuvarkući. Ne traži mnogo, samo dovoljno sunca, a pruža mnogo toga. Poznato je koliko je djelotvorna ova biljka za mnoge kožne probleme pri spoljašnjoj upotrebi, ali je jako efikasno i kada se jede.

Pored toga što je dobar za imunitet, njeni svježe zdrobljeni listovi ili svježe iscjeđeni sok blagotvorno djeluju na bradavice, opekotine, čireve, rane, kurje oči, sunčeve pjege, kao i na bolna mjesta nastala od uboda insekta ili gihta.

Ali, evo šta se dešava ako čuvarkuća umjesto obloga pojedemo. Pokazalo se da je čuvarkuća pogotovo djelotvorna ako se kombinuje sa medom, i to za jačanje imuniteta, cista, lošeg varenja, a posebno je djeotvoran za zatvor.

Recept:

300 grama svježih listova čuvarkuće pomiješajte sa 500 grama meda, preručite u teglu, poklopite, zamotajte u foliju i držite u frižideru.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here