U nastavku današnjeg članka ćemo da se bavimo sa jednom veoma zanimljivom temom, tačnije radi se o jednom savjetu koji se odnosi na domaćinstvo, a koje je povezano sa čišćenjem. Ovo će posebno da zanima sve domaćice, ali i one koji su se odnedavno osamostalili, a kojima će ovo da bude itekako od velike koristi. Vjerujemo da bilo koje čišćenje ne voli niti jedna žena, ali pri tom posebno mislimo na kupatilo, koje je veoma zahtjevno, i koje podrazumjeva detaljno čišćenje s obzirom na to da je to mjesto na kojem ima najviše bakterija.

Čišćenje WC šolje nikome nije zabavno niti je omiljeni dio posla, ali mi vam danas donosimo jedan super savjet, za koji vam je potreban proizvod koji već sigurno imate u svom domaćinstvu, a riječ je o prašku za veš. Dakle, sve što vam je potrebno jeste jedna mjerica praška za veš, koji treba da istresete, ne direktno u vodu, nego na prostor iznad vode, da spustite poklopac, sačekate 20 minuta, i onda sve to da izribate sa wc četkom, i da na kraju samo pustite vodu.

Rezultat je čista i mirišljava wc šolja, ali i kupatilo, a usput na taj način ćete da ubijete sve bakterije. Sirće je još jedan proizvod koji je jako dobar, a sa kojim možete da čistite sve pa i vodokotlić, a sve što vam je potrebno jeste da sirće zagrijete na 40 stepeni, a tek onda da ga pomiješajte sa sodom ili jodom, u zavisnosti šta imate u kući. Na 200 grama sirćeta trebaće vam jedna supena kašika sode, a ukoliko koristite jod, onda je omjer 1:1. Sipajte tu mješavinu u vodokotlić i ostavite da stoji par sati. Bolje je da to uradite uveče da bi rastvor imao cijelu noć da djeluje. Za još bolje rezultate, ponovite postupak nekoliko puta. Ostatak teksta pročitajte ovde.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here