Staklo-keramičku ploču nikada nisam mogla savršeno očistiti, dok nisam otkrila ovaj trik: EVO KAKO SE ONA ČISTI, SAMO OVAKO ĆE VAM BITI SJAJNA, BEZ MRLJE (RECEPT)

0
662

Elegantan dizajn staklo keramičko ploče izgleda kao da ga je laganije očistiti od tradicionalnih ploča. Ali, to i nije baš tako pa vam zbog toga u nastavku današnjeg članka donosimo neke od najboljih savjeta kako da ih najlakše očistite.

1. Koristite komercijalne proizvode

Komercijalni proizvodi za staklo-keramičke ploče najlakše je koristiti i ugrabiti. Neabrazivna spužva, mekani proizvodi za ribanje i britva će vam pomoći da na najlakši način očistite ploču. Sve što je potrebno jeste da našpricate veliku količinu sredstva za čišćenje štednjak ploče očistite jastučićem za ribanje. Područja koja su spaljena, oko prestena, plamenika je potrebno da sastružete sa špatulicom.

2. Napravite svoje vlastito sredstvo za čišćenje

Ne trebate hitno kupovati komercijalna sredstva za čišćenje. Možete i sami da napravite sredstvo za čišćenje za koje su vam potrebna samo  sljedeća tri sastojka: deterdžent za suđe, soda bikarbona i vodikov peroksid.

Ostatak teksta možete da pročitate na linku koji se nalazi OVDJE.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here