Prošlo je skoro osam punih godina otkako je devojčica po imenu  Barbara Vitez nestala . Naime , 25. novembra 2016. godine, Barbari se gubi svali trag  a  gdje se nalazi o danas ostaje misterija, ostavljajući neodgovorena pitanja o nestanku petnaestogodišnje djevojčice.

Sa nepunih petnaest godina Barbara Vitez je netragom nestala. Datum je bio 25. novembar 2016. godine, a bilo je oko 22 sata. Vraćala se kući nakon proslave rođendana svoje prijateljice. Prema izveštajima, navodno je pala sa mosta u Tisi kod Sente; međutim, uprkos velikim naporima ronilaca, njeno telo nikada nije pronađeno.

 

 

Samo deset dana nakon njenog iznenadnog nestanka, Barbarini roditelji su se suočili s anonimnim pismom u kojem se navodi da je njihova kćerka nasilno odvedena, podvrgnuta seksualnom napadu i drogirana davanjem supstanci umiješanih u njen sok, što je kasnije dovelo do njene tragične smrti utapanjem. i odlaganje u dubine reke Tise.

Prema riječima dječaka koji su te večeri bili prisutni sa Barbarom, oni tvrde da je ona slučajno pala s mosta i da je umrla tako što se utopila. Zanimljivo je da su svi dječaci, osim dvojice, uspješno prošli poligrafsko testiranje. Vrijedi napomenuti da su ove dvije osobe bile jedini svjedoci Barbarinog prisustva u trenutku kada je nestala. Međutim, pregledom snimaka koje su zabeležile sigurnosne kamere, postaje evidentno da Barbara nikada nije stigla ni do mosta na Tisi.

 

 

Potraga za lociranjem Barbarinih posmrtnih ostataka počela je odmah, ali uprkos iscrpnom istraživanju korita reke Tise, obala i okolnih područja, nije otkriven nijedan usamljeni komad odeće. Kružili su spekulativni izvještaji koji sugeriraju da je Barbara viđana u Mađarskoj, Grčkoj i Rumuniji; međutim, od Barbare nema ni traga ni komunikacije već skoro osam godina.

 

 

Na njegovom Tviter nalogu je objavljeno da je prošlo pola decenije otkako je Barbara Vitez nestala u Senti. Porodica je pretrpjela muku neizvjesnosti, suočavajući se sa svojim najstrašnijim protivnikom. Nestanak Barbare Vitez služi kao opomena, podsjećajući da se ovi incidenti ipak događaju, naglašavajući važnost brze i stručne potrage za lociranje nestale djece i njihovo ponovno spajanje sa svojim najmilijima.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here