Jugoslovenska glumica i producentkinja Sanja Vejnović stekla je slavu kroz brojne nastupe u različitim filmovima i televizijskim serijama. Njene najistaknutije uloge uključuju naslovnu ulogu u filmu “100 minuta slave” iz 2004. kao Slava Raškaj, Anđa u “Banović Strahinji” i Ruženjku Hrabalovu u “Varljivom letu”. Interesantno je napomenuti da je glumica Danica Maksimović ustvari pozajmila glas Sanjinom liku u “Banović Strahinji”.Sanjin izvanredan glumački portret specifičnog lika privukao je brojne pohvale i priznanja. U isto vrijeme, stanovnici Srbije najviše je pamte po njenoj ulozi u kontroverznoj sceni s Draganom Nikolićem, koji je u filmu tumačio ulogu Turčina. Nedavno je demonstrirala svoj talenat u dva dramatična projekta, “Larin izbor” i “Ponos Ratkajevih”.
Nažalost, brak između glumca Gorana Mećave i slobodne Sanje nije bio dugotrajan, jer nakon trideset godina zajedničkog života raskinuli su svoju vezu. Par se prvi put sreo na filmskom setu na Zlatiboru 1984. godine i, iznenađujuće, odlučio se vjenčati samo tri mjeseca nakon početka veze.Iz službenih zapisnika jasno proizlazi da njihova veza nije bila ništa drugo nego idealna tokom dužeg vremenskog perioda, te je nedostajala romantična dubina. Sanja je prošla kroz težak emotivni period 2005. godine kada je njen partner započeo izvanbračnu vezu, što je rezultiralo kratkim razdvajanjem para. Kasnije, 2010. godine, Sanja je otkrila da je Goran navodno bio nevjeran s državnom tajnicom. Uprkos svemu tome, Sanja je odlučila ne nastaviti odnos obilježen nevjerom i na kraju je donijela odluku o prekidu braka. Sanja je hrabro i javno dijelila svoja lična iskustva vezana za raspad njihovog braka u medijima u Hrvatskoj.
Prema Sanjinim izjavama u razgovoru za hrvatske medije, nema djela koje bi bilo neoprostivo, niti pojave koja bi se smatrala potpuno zastrašujućom. Svaka greška se smatra nusproduktom ljudske prirode, i sve će se, s vremenom, riješiti kako treba. Međutim, istina je da stvari nisu uvijek tako jednostavne kako se na prvi pogled čini. Sanja je majka dvoje djece, Andreja i Marte, koje dijeli sa svojim bivšim suprugom Goranom Mećavom. Takođe, 2015. godine, Sanja je sarađivala sa Goranom Mećavom kao producentom filma “Svinjari”. Sanja Vejnović, jugoslovenska glumica, poznata je po svojoj izvanrednoj ljepoti i suočila se sa brojnim ličnim tragedijama.”

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here