Samo za pametne – koji par se razlikuje od drugih?!

0
736

Ako mislite da godinama gubite koncentraciju i da vaš mozak stari sa godinama ,mnogi stručnjaci jeruju da ga možete održavati mlađim ako ga trenirate. Najbolji  treninzi su razne zagonetke i mozgalice koje možete naći na društvenim mrežama. Bez obzira koliko imate godina postoji korelacija između aktivnog treniranja i razvoja mozga.

Možete se i preplatiti na stranice kako pronašli zanimljive načine za trening moždanih vijuga. Na ovoj stranici imate nekoliko raličitih zagonetki da se malo istrenirate i opustite. Na prvoj slici morate pronaći kravu koja se razlikuje od drugih ,na drugoj sada razlike a u pitanju su siluete ljudi, na trećoj ponovo siluete i da pronađete razlike na slikama a na četvrtoj da vidite šta je drugačije na njoj.

Odgovori se nalaze ispod teksta ako niste sve uspjeli pronaći , ne žurite jer trebate mozak trenirati . Dugo posmatrajte slike i na svaku se fokusirajte posebno i kada sljedeći put naletite na slične ,bićete iznenađeni koliko ste napredovali  dok trenirate mozak.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here