Slučaj Danke Ilić, koji je i dalje neriješen, zaokupio je pozornost cijele regije te se vode žustre rasprave o tome gdje su njezini posmrtni ostaci. Obojica optuženih za njezino ubojstvo trenutno su u pritvoru u Zaječaru, ali uporno šute o tome gdje se tijelo nalazi.

Čini se da se njihova obrambena strategija temelji na ideji da se, u nedostatku konkretnih dokaza, točnije prisutnosti fizičkih ostataka, postojanje zločina može jednostavno opovrgnuti. U potrazi za Dankom Ilićem, policija je temeljito pregledala snimke nadzornih kamera koje je snimila Jasmine S., mještanka Banjskog Polja. Prema policijskom izvješću, video je snimljen oko 19.30 sati.

 

Jasmine S., lokalna stanovnica povezana s turističkom industrijom, postavila je kameru prije otprilike mjesec dana kako bi osigurala sigurnost i zaštitu svoje majke. Unatoč reputaciji sela kao mirnog i sigurnog, Jasmine čvrsto vjeruje da je njezina odluka da postavi kameru bila opravdana. Uvjerena je da bi snimka mogla biti dragocjena u istrazi koja je u tijeku. Na videu je zabilježen trenutak u kojem se vidi majka kako šeta ulicom sa svojom djecom, a ubrzo nakon nje ide i otac.

Na mjesto događaja tada ulazi policijska patrola. Jasmina S. ostaje puna nade, očekujući brzo rješenje pronalaska nestale djevojčice. Kako bi održala integritet istrage, odlučila je ne otkriti nikakve dodatne informacije. Jučer oko 13.45 sati u borskom naselju Banjsko polje nestala je mlada djevojka Danka Ilić. Vlasti, uključujući forenzičare i pripadnike beogradske kriminalističke policije, trenutno provode intenzivnu potragu kako bi je locirali.

Časlav Dragomirović, djed Danke Ilić, zahvaljuje se svima koji su učestvovali u potrazi. On je, uz sina Stefana i ekipu MUP-a, aktivno učestvovao u potrazi za označenim područjem gdje je nestala njegova unuka. Dušan Mišić, aktivni pripadnik Gorske službe spašavanja Srbije (GSS), izvijestio je da je u tijeku opsežna potraga u svim smjerovima od posljednje poznate lokacije nestale djevojke.

U početku su njihove napore ometali nepovoljni vremenski uvjeti, ali srećom, potraga je postala plodonosnija kada je kiša prestala. Uz to, pozvan je i vještak koji će temeljito pregledati majčin telefon. Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije izdalo je službeno priopćenje u kojem se navodi da Odjel unutarnje kontrole trenutno prikuplja informacije i provodi istragu o okolnostima osumnjičenog za ubojstvo D.D. Ovakvu akciju potaknulo je Više državno tužiteljstvo.

Prema dostupnim informacijama, policijski službenici ovu proceduru provode u skladu sa zakonskim propisima i djeluju u utvrđenim okvirima. Možete biti uvjereni da će Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije poštivati ​​zakon i pridržavati se policijske etike. Ukoliko se dokaže bilo kakva zlouporaba ovlasti ili nedolično ponašanje u odnosu na osobu poznatu kao D.D., Odjel za unutarnju kontrolu će poduzeti odgovarajuće zakonske mjere.

Ministarstvo oštro osuđuje neobjektivne i obmanjujuće naslove u tabloidima kojima se neopravdano pokušava izvršiti pritisak na predane i ugledne djelatnike Ministarstva koji marljivo obavljaju svoje profesionalne dužnosti. Sva ažuriranja u vezi s ovim problemom bit će odmah priopćena javnosti.

  • Upoznajmo vas sa preranom smrću D.D., čoveka u srednjim godinama koji je tragično preminuo u ranim jutarnjim satima 7. aprila u policijskoj stanici u Boru. Kako se navodi u izvješću Radara, temeljita istraga koju je proveo Institut za sudsku medicinu u Beogradu zaključila je da je uzrok smrti žestoka svađa. Određena osoba, identificirana kao D.D. iz Bora, lišena je slobode u subotu, 6. aprila, i zadržana u prostorijama Policijske stanice u Boru do 48 sati.
Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here