Primjetili ste da vam je nos konstantno zacepljen: U ovom slucaju vam treba pomoc, obratite paznju sta vam tijelo porucuje

0
875

Pred nama je sezona prehlada i gripa, sa hladnoćom nam dolazi i to, a nešto što je većini najgore jeste što je tada uvijek i naš nos začepljen, što nam u velikoj mjeri otežava disaje.

Kako god, iako je u najvećem broju slučajeva krivac za začepljen nos neka prehlada koja je prolazna, nekad to moze da bude povezano i sa problemima sa disanjem, kihanjem, neosjetljivosti na mirise i kuse, a mozda cak is a nesanicom.

Ovakvi problemi, ne samo da mogu potrajati mjesecima, nego i godinama, a ovakve hronicne probleme moze da uzrokuje dosta stvari medju kojima sui devijacija septuma ili sezonska alergija. Ako ste primjetili da ne mozete normalno da disete zbog zacepljenog nosa u period koji je duzi od dva mjeseca, onda je to sigurno znak da treba da potrazite strucnu pomoc dok nije prekasno.

Ako primjetite da stalno kisete na parfem, na prasinu ili kada vam se priblizi neka zivotinja, i tada biste trebali da potrazite pomoc lijecnika, koji ce da vam daju odgovarajuce lijekove. U ovakvim slucajevima nikad ne biste trebali da radite na svoju ruku, napominjemo vas, kako biste mogli samo dodatno da pogorsate situaciju.

Kako god, ako je rijec o prolaznoj prehladi, zaista nema razloga da se izlazete nepotrebnim lijekovima ili slicno, alia ko to predugo traje, u tom slucaju je vrijeme da se pobrinete za sebe, te da vam zdravlje bude na prvom mjestu, iako bi zapravo tako uvijek i trebalo da bude, ako mislite sebi dobro.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here