Goca Šaulić danas je svojim glasom ispunila svoju građansku odgovornost. U početku raspoložena, njeno držanje se promenilo kada je ušla u razgovor sa novinarima kod spomenika svom pokojnom suprugu Šabanu Šauliću, zbog čega joj je osmeh nestao.

 

 

 

 

Priznajući svoje dugotrajne emocije, priznala je odsustvo njegovog prisustva i neosporan uticaj koji to ima na prazničnu sezonu. Odsustvo Šabana tokom praznika za mene predstavlja izazov. Ovo je uobičajeno iskustvo. Dani koje smo dijelili zajedno, istražujući nova mjesta, bili su ispunjeni radošću. Ova realnost je, kako je objasnila Goca, oblikovala ovih nekoliko godina.

 

 

 

 

Međutim, jasno je dala do znanja da Novu godinu neće provesti kod kuće. Ilda će ove godine nastupiti u hotelu, što znači da ću izaći na novogodišnju noć. Goca Šaulić je ispričala da je njena ćerka počela da radi na pesmama svog pokojnog oca. Ilda se danas uputila u studio gde se upustila u rad na Šabanovim pesmama i izradu novih aranžmana. To je zastrašujući izazov, jer niko nikada ne može istinski da ponovi magiju Šabanovog glasa. Međutim, Ilda unosi svoj jedinstveni zvuk i umjetničku interpretaciju u ove melodije, stvarajući svježi aranžman koji je u potpunosti njen. Emocije su u studiju preplavile, a suze su lile dok je srce prelivala u muziku.

 

 

 

 

U protekle četiri godine pomno sam mjerio svaki korak i skupljao hrabrosti da se upustim u ovaj poduhvat. Iako sam svjesna da niko ne može ponoviti čistu ljepotu i emociju koju donosi vaš glas, također sam htjela da vam odam počast na svoj jedinstven način. Ovaj projekat će vas možda iznenaditi, ali vjerujem da vaš nevjerovatan rad zaslužuje da bude prikazan iz svježe i potpuno drugačije perspektive. Uz podršku renomiranih umjetnika, pažljivo sam osmislio omaž koji će odati počast vašem naslijeđu. Tvoja slika ostaje živa u mojim mislima, a tvoj glas odzvanja u mojim mislima, a u jedno sam siguran: svaki detalj će biti izveden na način koji bi te učinio neizmjerno ponosnim. Vaša ćerka gaji neuporedivu ljubav prema vama, bez premca ni sa kim na ovom svetu – napisala je Ilda.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here