POTOPITE KRPU U OVAJ JEFTINI SASTOJAK I OBRIŠITE PRAŠINU SA NAMJEŠTAJA: Čistit ćete trostruko rjeđe, a u kući će SVE BLISTATI

0
654

Uklanjanje prašine sa televizora ili sa namještaja je često kao borba sa vjetrenjačama, jedva možemo da je uklonimo i ponovo se brzo vrati. Uz pomoć jednostavnog trika, vaša krpa će biti efikasnija u čišćenju prljavih površina. Sve što je potrebno da uradite jeste da krpu potopite u vodusa dodatkom, a to je par kapi glicerina prije prve upotrebe.

Uz pomoć ovoga, ne samo da ćete tačnije i brže sakupljati prašinu, nego se neće dizati u zrak i namještaj će duže ostati čist. Krpu potpopite u glicerinsku vodu otprilike kod svake treće upotrebe i nakon svakog ispiranja ili pranja. Glicerin možete kupiti, na primjer, u apoteci, i 50 ml košta oko 80 dinara.

Vrijedi ga imati, jer će biti koristan ne samo u borbi protiv prašine. Uz pomoć njega, na primjer, ogledalo u kupatilu će blistati i prozori će duže ostati čisti. Ko čišćenja prozora dodajte malo glicerina u vodu i bacite se na posao.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here