Danas ćemo malo da se bavimo sa novostima koje nam dolaze sa naše domaće javne scene, a kako ste i sami shvatili naša današnja tema će da bude jedan od pjevača koji pripada staroj gardi, koji se prije nekoliko decenija pojavio na našoj javnoj sceni, a koji je ostavio itekako veliki trag iza sebe. Riječ je o pjevaču Mitru Miriću, koji je dakle prije više od četiri decenije stekao veliku slavu koja traje i dan danas.

On je dakle svoju karijeru započeo davnih 80-tih godina, a u periodu njegove najveće slave on se istakao sa pjesmama koje su bile veliki hitovi, poput “Jači smo od sudbine’’, ‘’Palim zadnju cigaretu’’, ‘’Grešnik’’ ali i mnoge druge koje je on snimio. Na početku svoje karijere on je sarađivao sa velikim imenima poput Zaima Imamovića i Ismeta Alajbegovića Šerbe.

Dalje je on u saradnji sa “Diskosom”, obajvio još sedam singl ploča i to: 1976. godine ,,Na rastanku nisam krio suze” i ,,Otišla si, neka ti je srećno”, 1977. godine ,,Pevajte mi pesme tužne” i ,,Navika je od ljubavi jača” i drugu sa pesmom ,,Dođoh srećan da me vidi majka”, 1978. godine ,,Okreni se, ne okrenula se” i ,,Žao mi je što te ostavih” i drugu sa pesmama ,,Nizamski rastanak” i ,,Ne zaboravi ovaj grad” i 1979. godine ,,Ne pitaj me kad ću sutra doći” i ,,Ne žali, druže, za njom” i drugu sa numerama ,,Poslednja stanica” i ,,Nisam onaj koga očekuješ”. Za pjevača se vežu i priče da je on veliki ljubitelj alkohola, zbog kojeg je proveo veliki broj neprospavanih noći po kafanama. Ostatak teksta pročitajte ovde.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here