Brena, zadivljujuća umjetnica, krenula je na regionalnu turneju pod nazivom “Imam pjesmu da ti otpjevam”, a baza njezinih obožavatelja raste sa svakim nastupom. Unatoč tome, pojavila se zabrinutost zbog njezine nedavne objave na Instagramu koja govori o njezinu zdravlju.

Javnost je sada saznala kakvo je trenutno zdravstveno stanje Lepe Brene. Poznata po svom izvanrednom fizičkom izgledu, Brena je uvijek pazila da svoj privatni život zaštiti od nametljivih pogleda javnosti. Unatoč tome, postojale su teme o kojima je bez imalo ustručavanja razgovarala.

Među njima su bili njezini zdravstveni problemi, koje je otvoreno otkrila kako bi poslužila kao podsjetnik i nadahnula druge da pridaju važnost vlastitoj dobrobiti. U svojoj dvodecenijskoj borbi s trombozom, Lepe Brena prvi put se susrela s tom bolešću na jednom koncertu. Živo se sjeća da je primijetila da joj ruka s mikrofonom postaje plava. Osvrćući se na ovaj incident, ona naglašava važnost zadržavanja pribranog i smirenog ponašanja kada se suočavamo s izazovima.

Panika nikada nije bila njezina reakcija, kao što je naučila prije mnogo godina. Nakon prvog susreta s trombozom, udubio sam se u opsežna istraživanja i preuzeo ulogu marljivog pacijenta. Ovaj stil života neprimjetno se integrirao u moje biće, jer sam stekao znanje o praksama koje treba izbjegavati i potrebnoj strukturi koje se moram pridržavati za optimalno zdravlje. Prihvaćanje ovih smjernica omogućilo mi je da pronađem radost i zadovoljstvo. – naglasila je. No, prepreke s kojima se susreće poznata folk diva nadilaze ovaj problem.

Brena je otkrila svoje iskustvo iz prve ruke podvrgnuvši se značajnom kirurškom zahvatu 2010. godine za liječenje ciste na jajniku. Po završetku zahvata dr. Saša Ljubić preporučio joj je podvrgavanje renomiranom BRCA testu koji je otkrio da posjeduje mutirani gen i povećanu sklonost karcinomu dojke.

Brenov tumorski marker pokazao je zabrinjavajuću razinu, zbog koje je bila potrebna hitna kirurška intervencija zbog ciste na jajniku. Postalo je očito, kako sam shvatila, da žene moraju prestati koristiti hormonske lijekove nakon pozitivnog rezultata BRCA testa. Uz nepokolebljivu predanost, pridržavao sam se svake upute liječnika i napravio potrebne izmjene u svom načinu života. Osim toga, kružila je vijest da je Lepa Brena oboljela od dijabetesa, a na Facebooku je objavljeno da je poznata pjevačica trijumfalno pobijedila tu bolest. Ipak, Brena se na svom Instagram profilu oglasila kako bi osporila ove tvrdnje i oštro se ogradila od bilo kakve povezanosti s dijabetesom.

Izjave cijenjenog narodnog umjetnika mogu se okarakterizirati samo kao potpune besmislice i čiste neistine. Ključno je suzdržati se od polaganja bilo kakvog povjerenja u takve obmanjujuće izjave. Fahreta Jahić Živojinović, poznatija kao Lepa Brena, vrlo je hvaljena pjevačica iz Jugoslavije. Rodna je u Tuzli 20. oktobra 1960. godine, ali je odgajana u Brčkom kod roditelja Abida i Ifete, koji su joj omogućili skromno i radosno odrastanje. Breninu pratnju u djetinjstvu činili su njena sestra Faketa i brat Faruk. Svoje školovanje završila je u cijenjenoj Osnovnoj školi “Zaim Mušanović”, gdje je stekla prestižno priznanje učenice generacije.

  • Brenin talent nije bio samo akademski, jer je pokazala svoje košarkaške vještine, maksimalno iskoristivši svojih 180 cm visine. Brena je trenirala u cijenjenom klubu “Interplet” koji se nalazi u Brcu. Profesor tjelesnog Vlada Bajera dao joj je nadimak po kojem je danas poznata.

Po dolasku u adolescenciju upisala je srednju školu i s nepunih sedamnaest godina sudjelovala na natjecanju “Mladi graditelji”. Izvodeći prekrasnu izvedbu pjesme Kemala Montena “Sviraj još, prijatelju”, osvojila je prvo mjesto i krenula na nevjerojatno putovanje uz Yudexi Band, osvajajući publiku svojim očaravajućim izvedbama na plesnim zabavama i natjecanjima. Njena solo karijera krenula je nevjerojatnim tempom, dok je bez napora savladavala strane melodije koje su odjekivale kod njenih slušatelja, dok je ljubav prema sevdalinci gajila u granicama vlastitog doma.

  • Unatoč tome što ne podliježe lako pretjeranom romantizmu, prvi put je doživjela istinsku zaljubljenost u 5,6 godina starijeg partnera, iako njihova veza na kraju nije opstala. Godine 1979. donosi odluku o preseljenju u Beograd, gdje upisuje Prirodoslovno-matematički fakultet, smjer turizam.
Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here