OVE DVIJE VRSTE VOĆA ĆE VAM NAJBRŽE SPUSTITI HOLESTEROL: JEDITE IH SVAKOG DANA, I OČISTITE MASNOĆE IZ KRVI, A EVO KAKO ONE DELUJU! (FOTO)

0
303

Društvene mreže su mjesto na kojem možemo pronaći mnogo korisnih i zanimljivih savjeta, pa između ostalog i one koji se odnose na naše zdravstveno stanje, to jeste za neke od zdravstvenih problema koje imamo. Naime, danas je dosta osoba koje imaju povišen holesterol, a svi znamo da o tome treba da vodimo računa, jer to nije nikako bezazleno.

U današnjem članku vam donosimo jedno od rješenja za ovaj zdravstveni problem, a evo o čemu je riječ. Jako je bitno da znate da je prva stvar koja će vam pomoći ustvari zdrava israhna koju bi trebali praktikovati. Na tom putu će vam odličan saveznik biti dvije vrste voća.

Prve na spisku su jabuke, a one su jedne od najboljih namirnica za povišen holesterol. Naime, one posjeduju vlakna, konkretno rastvorljivo vlakno pektin, koje spuša loš holesterol, a od svih namirnica koje sadrže pektin, jabuke su “pobjenik”, jer tijelo pektrin iz njih koristi najbolje.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here