OVAKO ĆETE NAJBRŽE OSUŠITI VEŠ TOKOM ZIME: Ne, nikako nisu u pitanju radijatori! OVO JE GENIJALNO!

0
311

Danas ćemo da se bavimo sa jednom jako zanimljivom temom, a koja će najviše da bude od koristi domaćicama. Naime, kako nam je došlo hladno vrijeme, problem sa kojim se svaka žena susreće u ovo doba godine jeste sušenje veša u zatvorenom prostoru. Znamo kolike su te muke sušenja veša, a pored toga uopšte nije zdravo da se suši veš u prostorijama u kojima se boravi zbog isparavanja omeškivača ali i drugih hemikalija.

Upravo stručnjaci za domaćinstvo tvrde da je to jedna od najgorih stvari koje mogu da se učine, jer sušenje veša u prostorijama u kojima se boravi i u toku sezone grijanjam povećava vlagu za čak 30 odsto, i to sa sobom nosi veliki rizik od pojave raznih oboljenja, od astme ilir recimo alergije. Njima su najviše izloženi najmlađi ali i oni koji pripadaju zdravstveno osjetljivoj grupi, a neka ranije urađena istraživanja su pokazala kako je sušenje veša u domu uzrok glavobolje, hroničnog umora, ali i toga da ukućani imaju problema sa disanjem.

Rebeka Bebington, koja je inače stručnjak za potrošače na ovu temu rekla je: “Sušenje odeće na taj način uzrokuje to da se ona duže suši jer je tada više vlage u vazduhu. Svako prirodno svetlo koje ulazi u dom je od značaja za sušenje odeće, čak i kada se čini kako joj je potrebno mnogo vremena da bude suva. Takođe, program centrifuge, koji neke domaćice ni ne koriste, umnogome pomaže da se višak vode iz odeće odstrani i da se na taj način smanji i kondenzacija u prostoru gde boravimo”, rekla je ona. Ostatak teksta pročitajte ovde.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here