OVAKAV BOL U STOMAKU UKAZUJE NA BOLESNU JETRU: Ako ovo osjetite, odmah se javite ljekaru

0
194

Mnogo toga o zdravlju može se naučiti iz vašeg stomaka. Konzumiranje kvarljive hrane, prehlada ili veliki napor često su povezani sa bolovima u stomaku. Doktori upozoravaju da različita medicinska stanja ponekad mogu dovesti do bolova u stomaku.

Stručnjaci renomirane klinike “Majo” podsjećaju nas na značaj funkcije jetre u tijelu, koja podržava probavu, imunitet, metabolizam, detoksikaciju i skladištenje vitamina. Jetra je ključna za probavu i prehranu iako nas probavni sistem povezuje s organima poput crijeva i jednjaka.

Stručnjaci jedne ugledne američke klinike tvrde da je “njegov glavni posao probava nutrijenata dobivenih iz tankog crijeva”. Liječnici primjećuju da jetra uklanja potencijalno toksične tvari i da žuč koja se proizvodi u tankom crijevu “također obavlja ključnu funkciju u probavi lipida i nekoliko vitamina”.

“Mnogi lijekovi koji mogu biti opasni za vaše tijelo se razgrađuju i izlučuju. Jetra služi ovim svrhama pored mnogih drugih, što je čini bitnim dijelom tijela. Ostatak teksta pročitajte OVDJE.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here