OPREZNO ZA MLIJEKOM: Ako se pije u kombinaciji sa ovim namirnicama može da napravi haos u organizmu!

0
191

Mlijeko je zdrav, ali i jako kompleksan napitak koji ne treba da konzumirate sa nekim proizvodima. Mlijeko u kombinaciji sa nekim namirnicama može izazvati više štete nego koristi.

Kafa

Da li pijete kafu kako bi se osvježili ili razbudili? Ako je tako, odustanite od kapućina i kafe sa mlijekom jer proteini nautrališu kofein. Zbog toga ujutru sipajte sebi espreso, a piće sa dodatkom lijeka uzimajte samo ako želite da se zadovoljite svojim omiljenim ukusom.

Čaj

Mlijeko isto tako smanjuje okrepljujuće dejstvo čaja, kao i antioksidativnu funkciju, tako da dovijete manje koristi nego što biste mogli.

Pecivo

Pecivo je mnogima sa mlijekom omiljeni doručak. Ali, pekarsk proizvodi posjeduju fitate, supstance koje ometaju apsorpsciju kalcijuma. Dakle, ako ih kombinujete sa mlijekom, nećete dobiti ovu korisnu supstancu.

Povrće

sva druga osoba pat od blagog stepena nedostatka laktoze. Obično se to ne manifestuje na bilo koji način, ali ako pijete mlijeko sa hranom koja dovodi do stvaranja gasova, odna se ne moće izbjeći nadimanje i dijareja.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here