OPASAN ZNAK DA VAM PRIJETI SRČANI UDAR: Osjeti se u trenuku kad naglo ustanete

0
226

Prema novom istraživanju, brzo povećanje krvnog pritiska uzrokovano ustajanjem može ukazivati ​​na veći rizik od srčanih problema kod nekih osoba. Ovi rezultati sugeriraju da je važno obratiti pažnju na takve suptilne simptome kako bi se na vrijeme otkrio nadolazeći infarkt, srčani udar ili bol u grudima zbog srčanog oboljenja.

Nalazi studije sugeriraju da bi krvni pritisak trebalo provjeriti odmah nakon porasta, a u odnosu na rezultate treba napraviti odgovarajuću promjenu u načinu života. Gotovo dvije trećine ispitanika u dobi od 18 do 44 godine, prema profesoru dr. Paolu Palatiniju sa Univerziteta u Padovi u Italiji, nije ni svjesno da ima hipertenziju. Čak i upućeni ljudi izbjegavaju korištenje lijekova na recept, potvrđuje istraživanje

Dugotrajno praćenje učesnika tokom njega otkrilo je da značajan dio onih kojima je krvni pritisak skočio nakon ustajanja, ima i kardiovaskularni problem. Kada ustanemo, pritisak se zapravo prirodno smanjuje. U tom smislu, njen skok neki smatraju prilično važnim kao pokazatelj nadolazećih problema.

Ostatak pročitajte OVDJE.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here