Džejla Ramović, poznata pop pjevačica rođena 22. aprila 2002. godine, ima bosanskohercegovačko porijeklo i proslavila se kao pobjednica trinaeste sezone popularnog muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”. Njen rodni grad je Goražde, Bosna i Hercegovina. Počevši od februara 2021. godine, Džejla je lansirala niz hit singlova, uključujući “Ruine”, “Jedna kao nijedna”, “Potraži me” i “Ruža”, koji su svi naišli na pozitivan odziv među njenim fanovima. Talenat Džejle Ramović je očigledan još od djetinjstva, a to potvrđuju njene pobjede na takmičenjima “Neki novi klinci” i “Zvezde Granda”, pri čemu je posljednje spomenuto takmičenje jedno od najgledanijih muzičkih takmičenja u regionu. Džejla Ramović je oduševila mnoge svojim izgledom i impresivnim glasom. Posjeduje neospornu harizmu koja joj omogućava da se istakne u svemu što radi.

Njeni izuzetni nastupi i pobjede na “Zvezdama Granda” donijeli su joj veliku popularnost širom regiona. Nedavno je imala priliku da se pojavi na prestižnom događaju “Mostra” u Veneciji, gdje je svojim talentom nastavila da osvaja i oduševljava publiku. Mlada pjevačica iz Goražda, i pored velike popularnosti, odlučila je privremeno prekinuti svoju muzičku karijeru kako bi se posvetila ekonomskim aktivnostima. 2021. godine se preselila u Barselonu kako bi stekla visoko obrazovanje, što ju je fizički udaljilo od porodice. Iako je ova tranzicija bila izazovna, ostala je posvećena svom cilju i na kraju postigla uspjeh. “Kada sam to shvatila, pronašla sam unutarnji mir i motivaciju da budem izvanredna u svim sferama svog života.”

Džejla, talentovana izvođačica koja je vikendima nastupala, a tokom nedjelje učila, prepoznala je značaj ove odluke za svoj lični rast i razvoj. Iako je u prošlosti težila postizanju akademskih uspjeha, izgleda da je donijela odluku da privremeno prekine dalje školovanje. Prema mišljenju poznavalaca njene situacije, ovu odluku je donijeo njen duboki entuzijazam prema muzici, koju smatra najvažnijom. Nije bilo moguće uskladiti muzičku karijeru i akademsko obrazovanje. Stoga se čini da je donijela odluku da napravi neodređenu pauzu u svom obrazovnom putu. To sugeriše da ćemo vidjeti njen intenzivan angažman na muzičkom polju.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here