Istraživanja sugerišu da širom svijeta svake dvije minute jedna osoba nestane, a mnogi od njih nikada ne budu pronađeni. Neki od slučajeva nestanka privuku značajnu medijsku pažnju, posebno kada su u pitanju poznate ličnosti. To je bio slučaj i sa voditeljicom Džodi Hajzentruiti, koja je nestala prije više od tri decenije, a sudbina joj ostaje nepoznata, budući da nikada nije pronađena, niti se zna šta se s njom desilo.

U trenutku kada je nestala, Džodi je imala 27 godina i bila je značajno popularna medijska ličnost. Na lokalnoj televiziji je vodila popularan jutarnji program. Ipak, jednog dana 1995. godine kasnila je na posao, ali njene kolege nisu bili previše zabrinuti jer im je javila da će uskoro stići. Ipak, više se nikada nije pojavila. Njena producentkinja je rekla da ju je tog jutra pozvala dva puta. Prvi put se javila i najavila da će stići brzo, dok se drugi put uopšte nije javila.

Kolege s televizije odmah su obavijestile policiju, koja je pronašla njeno vozilo oko kojeg su bili rasuti njene naušnice i crvene štikle, dok su na zemlji primjećeni tragovi kao da je nešto povučeno. Susjedi su izjavili da su oko pola pet ujutro čuli vrištanje i vidjeli svijetli kombi u blizini. Policija sumnja da je voditeljica oteta.Iako su pronašli otiske dlana na vozilu, ti tragovi nisu donijeli značajne informacije. Pojavilo se mnogo teorija o njenom nestanku, a među osumnjičenima je bio i Džodin prijatelj. Međutim, imao je čvrst alibi i prošao je poligraf test, tako da se nije moglo sa sigurnošću tvrditi da je kriv.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here