Zabrinjavajući detalji koje je iznio Toma Fila u vezi s nestankom Danke Ilić ostavili su me skeptičnim po pitanju izgleda da se ona pronađe. Prema pouzdanim podacima, otkriveno je da je 26. ožujka Danka Ilić pretrpjela stravičan napad u kojem su smrtno stradali Srđan Janković i Dejan Dragijević.

Ove osobe su njeno telo u besvesnom stanju naknadno stavile u zadnji deo vozila službenog voznog parka JKP “Vodovod” Bor. Prema Dragijevićevom priznanju, Danku je nastavio daviti golim rukama i nakon što je došla svijesti, a kasnije je osjećala bol, zbog čega je u konačnici prestala disati.

Naknadno je njezino beživotno tijelo bačeno na odlagalište. Toma Fier, ugledni odvjetnik podrijetlom iz Srbije, prepričao je cijeli događaj, zaokupivši interes javnosti i pravne javnosti. Kako je rekao Fila u razgovoru za Republiku, oni u ovom trenutku ne mogu davati nikakve informacije zbog neupućenosti u istragu koja je u toku i mere koje se trenutno sprovode.

Presudan faktor koji treba utvrditi je jesu li u službenom vozilu osumnjičenika pronađeni ikakvi dokazi koji se tiču ​​prisutnosti krvi i DNK djevojke. Glavni cilj je otkriti sve potencijalne tragove, iako Fila izražava sumnju u pogledu vjerojatnosti lociranja nestalog djeteta. Obavještavamo vas da je u tijeku istraga u vezi s nestankom i tragičnom smrću dvogodišnje Danke Ilić, koja je nestala 26. ožujka u Banjskom polju. Vlasti odgovorne za ovaj slučaj marljivo traže sve tragove koji bi potencijalno mogli otkriti njezino boravište. Nakon iskaza 17 svjedoka, istraga koju nadzire Više tužilaštvo u Zaječaru došla je do ključne faze.

Nakon što su uspješno završili ovu fazu, vlasti sada nestrpljivo očekuju ključni doprinos DNK stručnjaka. Nakon iskaza datog u Zatvoru u Zaječaru, optuženi za ubojstvo djevojčice prebačen je u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu na sveobuhvatno neuropsihijatrijsko vještačenje. Osumnjičenika trenutno čeka naredna faza istrage koja podrazumijeva provođenje DNK analize izuzetih dokaznih materijala. U cijelom postupku iskaze je dalo ukupno 14 svjedoka, a od srijede do danas iskaze su dala još 3 svjedoka. Naime, među onima koji su svjedočili bili su i roditelji optuženog i žrtve, Danka Ivana i Miloš Ilić.

  • Prikupljanjem brojnih dokaza, sada smo u mogućnosti postaviti čvrste temelje za razumijevanje ovog gnusnog djela, što nam omogućuje provođenje preciznijih ispitivanja. Utvrđene činjenice o ovom incidentu rasvijetlio je u emisiji Puls Srbije novinar Kurira Mladen Radulović.

 

Potraga za njegovim tijelom sve više nalikuje svakodnevnom zastrašujućem zadatku lociranja igle u plastu sijena. Ključno je priznati da potraga obuhvaća široke dijelove šumskog zemljišta, valovita brda, visoke planine, pa čak i skrivene špilje. Nažalost, kako vrijeme prolazi, vjerojatnost pronalaska tijela se smanjuje, a osobe odgovorne za njegovo uklanjanje uporno prešućuju sve vrijedne detalje koji bi mogli pomoći u potrazi. Mukotrpan pothvat trajao je više od dva tjedna, tijekom kojih je punih šest dana bilo isključivo posvećeno traženju posmrtnih ostataka nakon što su počinitelji priznali krivnju. Nadalje, istraga ostaje prijemčiva za istraživanje alternativnih putova istrage izvan ova dva koja su istaknuta.

Jasno je da ima još pojedinaca koji su pod lupom, te se marljivo pokušava rekonstruirati njihovo djelovanje tog dana. Javnost je zbunjujuća zašto počinitelji, koji su samo dan ranije priznali krivnju za nedjelo, ustraju u prešućivanju podataka o tome gdje se nalazi preminuli. Upravo ovaj aspekt budi skepticizam i pojačava potrebu za hitnim rešenjem, ističe Radulović u tekstu za Kurir. U pokušaju da dokuči motive nevoljkosti osumnjičenih da otkriju gdje se nalazi tijelo, Radulović se upustio u stvar, unatoč njihovom prethodnom priznanju krivnje.

Odgovor na ovaj upit je i razuman i logičan. Predlaže scenarij u kojem su uključene osobe konzultirale pravne savjetnike koji su ih uputili da se suzdrže od otkrivanja lokacije preminule osobe ni pod kojim okolnostima. Vjerovali su da će tako lako izbjeći kaznu i potvrditi svoju nevinost u vezi s incidentom. Prema tome, postoji prihvatljivo objašnjenje za ovaj upit. Ako tijelo bude otkriveno i njihov iskaz se potvrdi, 40-godišnji zatvorenik neće doživjeti smrt. To im je jedina prilika da dobiju zatvorsku kaznu od 5, 6 ili 7 godina za nepružanje pomoći djevojčici. U ovom trenutku, moguće je predvidjeti njihovu potencijalnu obrambenu strategiju tijekom suđenja, koja bi mogla uključivati ​​priznanje da su je udarili i potom bacili njezino tijelo otprilike 300 metara od mjesta nesreće, bez znanja o tome što se nakon toga dogodilo.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here