NAMIRNICA KOJU SU NAM BAKE SPREMALE PRETI DA IŠČEZNE IZ UPOTREBE! Stručnjaci tvrde: To se ne sme dogoditi jer jedna šolja nje produžava životni vek za četiri godine!

0
605

Kako ste i sami mogli da shvatite danas vam donosimo jednu veoma zanimljivu priču, a koja se odnosi na određene namirnice, i upravo na ovu temu govorio je Deni Butner koji je inače stručnjak za namirnice, a koji tvrdi kako neke od njih postaku sve rjeđe da se koriste, i da se zanemari ono koliko su one zapravo zdrave, i da bukvalno mogu da utiču na to da se kod čovjeka produži životni vijek.

Naime, on tvrdi kako je recept za dugovječnost veoma jednostavan, a koji leži u tomw da treba da budemo aktivni, da se držimo ciljeva koje smo dali sami sebi, i da naravno jedemo puno biljaka. Deni je rekao i to kako su to i naši preci slijedili, i da su oni sakupljali više od 150 biljaka kako bi preživjeli, a da mi danas za to ne znamo. Njegova najnovija knjiga koja se zove “Plava zona američke kuhinje”, sadrži domišljatost predaka koju je Deni predstavio, ali i njihove itekako bogate kulture i recepte koji su zasnovani na konzumiranju biljaka.

Tako je on podijelio koje su to namirnice koje su itekako zdracve, a koje utiču na dugovječnost, a prva na spisku koja se nalazi jeste pasulj. Deni smatra da su pojedine namirnice, poput pasulja recimo, bez razloga u većini domaćinstava potisnute iz upotrebe, iako su neke od najzdravijih i u sebi sadrže vlakna, neophodna za zdravo funkcionisanje. Samo dvije šolje pasulja, prema njegovim riječima mogu da zadovolje sve dnevne potrebe za vlaknima. Ostatak teksta pročitajte ovde.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here