Roditelji Džaki i Kevina Klements nisu ni slutili da će 2010. godine, kada su dobili blizanke, njihove kćeri postati poznate kao najljepše blizanke na svijetu. Ava Mari i Lea Rose su već u najranijoj dobi privukle pažnju javnosti zbog svoje izuzetne ljepote. Njihove impresivne crte lica, plava svilenkasta kosa, glatka koža i prirodna privlačnost često su bile tema medija.Ubrzo su započele karijeru modela veoma mlade, a zahvaljujući njihovoj majci Džaki Klements, koja je bila pokretač njihovog uspješnog puta u svijet manekenstva. Džaki je otkrila da je od samog rođenja blizanki primjećivala komentare ljudi o njihovoj izvanrednoj ljepoti, sugerirajući da bi mogle postati manekenke. Već sa samo šest mjeseci, Džaki je pokušala uvesti svoje blizanke u svijet manekenstva. Unatoč tome, Džak je brinula kako će uskladiti majčinstvo i brigu o svojem starijem sinu s zahtjevima manekenske industrije.

“Nakon kratkog razmatranja, shvatila sam da nije pravo vrijeme”, rekla je. Džak je odlučila pričekati da njene djevojčice napune sedam godina prije nego što ponovno razmisli o modelingu, kako bi im dala priliku da same donesu odluku.Kada je došao trenutak, Džak je razgovarala sa svojim kćerima i dala im mogućnost da se, ako se osjećaju spremnima, uključe u svijet modeliranja uz svoje već postojeće hobije kao što su plivanje i ples. Ava i Lea su bile oduševljene ovom mogućnošću i nisu mogle dočekati da počnu. Džak je istaknula da su njene blizanke uživale u svakom trenutku nastupa i pažnje koju su privlačile. Ova odluka je donijela značajne promjene u životu obitelji Klements, i to vrlo brzo. Nakon što je Žaklin ponovno kontaktirala agenciju s kojom je ranije surađivala, izrazili su oduševljenje što će raditi s njenim blizankama.

Organizirala je profesionalnog fotografa kako bi napravili portfelje za njih, a potom je otvorila Instagram račun za njih kako bi predstavila njihove fotografije svijetu. Sada, u dobi od 13 godina, blizanke su stekle impresivnih 2 milijuna pratitelja na svom Instagram profilu. No, pažnja nije usmjerena samo na djevojke. Žaklin također privlači pažnju, a obožavatelji redovito komentiraju njen izgled i često joj sugeriraju da razmisli o ulasku u svijet modeliranja. Iako je dječje manekenstvo donijelo uspjeh mnogima, nije lišeno rizika kada se radi o izlaganju tako mladih osoba. Rasprave oko ove teme su raznolike – dok neki tvrde da takva aktivnost djeci oduzima djetinjstvo, drugi smatraju da je to ostvarenje njihovih snova. Prednosti i nedostaci dječjeg manekenstva su mnogobrojni, no često se susreće s činjenicom da roditelji često projektiraju vlastite ambicije kroz svoju djecu kako bi kapitalizirali njihovu privlačnost.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here