Mozgalica: U čajniku A su 32 šoljice čaja, a koliko je u čajniku B?

0
296

U današnjem članku smo za vas pripremili još jednu jako zanimljivu i interesantnu mozgalicu. Mozgalice su jako dobre za razvijanje i vježbanje moždanih vijuga. Pored toga što su zaista jako korisne za mozak, mozgalice znaju biti i jako zabavne i mogu vam upotpuniti vrijeme.

Također ih mogu rješavati i odrasli, a ne samo djeca. Pogledajte današnju mozgalicu i pokušajte je riješiti! Današnja mozgalica govori o vašoj sposobnosti zapažanja i primjećivanja sitnih detalja, kao i donošenja logičog zaključka na osnovu tih detalja.

Pogledajte fotorgafiju i dobro je analizirajte. A vaš zadatak u rješavanju ove mozgalice jeste da zaključite koliko je šoljica čaja u čajniku B, ako u čajniku A ima 32 šoljice čaja.
Naime, ovaj zadatak je jako jednostavan ali je namučio mnoge ljude na društvenim mređama. Da li vi znate odgovor? Ukoliko ne znate rješenje, možete ga pogledati ispod teksta.

Rješenje:
Čajnik B može sadržavati 16 šoljica čaja, jer se njegov izlaz nalazi na sredini čajnika A. Ostatak vode u čajniku će samo početi prelijevati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here