Danas smo za vas pripremili jednu novu, jako zanimljivu mozgalicu. Mozgalice su mnogo dobre za razvijanje moždanih vijuga. Pored toga što su jako korisne za mozak, mozgalice znaju biti i jako zabavne i mogu vam upotpuniti vrijeme.

Bilo bi jako dobro kada i uspjeli svaki dan riješiti barem jednu mozgalicu, matematički zadatak, test inteligencije… te tako održavati svoj mozak u kondiciji. Pogledajte današnju mozgalicu i pokušajte je riješiti! Današnja mozgalica govori o vašoj sposbnosti zapažanja i primjećivanja sitnih detalja, kao i donošenja logičkog zaključka na osnovu tih detalja.

Naime, ova mozgalica na prvi pogled izgleda veoma jednostavno, međutim nije je baš tako lako riješiti. Vaš zadatak je da zaključite, na osnovu slike, koji student prepisuje na ispitu.
Kod rješavanja ove mozgalice, jako je bitno da obratite pažnju na detalje koje vidite na slici. Da li znate rješenje? Tačan odgovor možete potražiti ispod teksta…

Rješenje:
Amela je ta koja vara. Ukoliko se samo malo bolje zagledate, možete ugledati formule koje su napisane flomasterom na njenoj podlaktici.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here