Mozgalica: Koji broj treba da stoji umjesto upitnika i zašto?

0
712

U današnjem članku smo za vas pripremili još jednu jako interesantnu mozgalicu, koja vas podstiče na razmišljanje. Neki psiholozi savjetuju da je način da razvijamo naše kreativno razmišljanje, rješavanje različitih mozgalica, zagonetki i raznih kvizova. Takva vrsta vježbi razvija kritičko mišljenje, također poboljšava pamćenje i smanjuje rizik od Alzheimerove bolesti.

Mozgalica koju smo danas pripremili za vas će testirati vaše sposobnosti opažanja i logičkog zaključivanja. Također, uz ovu mozgalicu se možete zabaviti i možete je rješavati i sa djecom. Dakle, zadatak za vas jeste da odgovorite na sljedeće pitanje: Koji broj treba stojati umjesto upitnika i zašto?

Ovaj zadatak nije toliko lagan kao što se čini na prvi pogled. Ipak to zahtijeva veliku koncentraciju i navodi vas na razmišljanje. Skoncentrišite se i dobro razmislite, te pokušajte riješiti ovu zanimljivu mozgalicu. Ukoliko ne možete odgovoriti na ovo pitanje, rješenje možete pogledati ispod teksta. Jeste li uspjeli riješiti? Dakle, konačno rješenje jeste broj 4.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here