Više javno tužilaštvo u Beogradu je podiglo optužnicu protiv roditelja dječaka koji je izvršio masakr u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru 3. maja. Otac je priveden istog dana i sud u Beogradu je produžio njegov pritvor nakon podizanja optužnice. Takođe, Viši sud je donio odluku da majka ubuduće nema pravo na kontakt sa dječakom, budući da nije u pritvoru. Značajno je napomenuti da je majka dječaka bila optužena za neovlašteno držanje municije čim je istraga otkrila njenu DNK na jednom od metaka koje je njen sin ispalio u učionici.Nakon najnovijih saznanja, Kurir je otkrio da je majka dječaka burno reagovala na odluku Višeg suda kojom joj je zabranjeno viđanje sa sinom.
Prema informacijama koje smo dobili od našeg izvora, ona je izrazila svoju frustraciju prema medicinskom osoblju koje radi u psihijatrijskoj ustanovi gdje joj je dijete smješteno od 3. maja. Kako tvrdi naš izvor, kada je saznala da više neće moći da viđa svog sina, izgubila je kontrolu i reagovala burno, koristeći grub jezik i verbalnu agresiju prema osoblju.Izražavajući osudu prema postupcima oca školskog napada, majka počinioca iskazala je svoju ljutnju prema zdravstvenim radnicima, koji nisu odgovorni za tragični događaj. Važno je napomenuti da je optužnica protiv oca, majke, vlasnika streljane i instruktora gađanja nakon temeljnog pregleda uredno sastavljena. Portparol suda, Milica Veličković, izjavila je da je nakon službenog saslušanja optužnica dostavljena i okrivljenima i njihovim braniocima.
Optuženima i njihovim braniocima daje se osam dana od prijema optužnice da podnesu pisani odgovor sudu.Dana 10. oktobra, Nenad Stefanović, glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, obavijestio je sud da je podnijeta optužnica protiv oca dječaka koji je 3. maja izvršio napad u kojem je ubio devet učenika, ranio radnike obezbjeđenja i još šestoro ljudi, kao i protiv njegove majke. Optužnica se prostire na 267 stranica i predlaže kaznu od 12 godina zatvora za oca i dvije i po godine za majku. Takođe, predložena je kazna od tri godine zatvora za vlasnika Streljačkog društva “Partizan praktično gađanje”, gdje je majka dječaka bila instruktorka.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here