Jučerašnje suđenje u beogradskoj Palači pravde bilo je ispunjeno emocijama nabijenim scenama jer su se roditelji dječaka odgovornog za tragični masakr u obrazovnoj ustanovi 3. svibnja 2023. godine suočili s tjeskobom obitelji žrtava koje su sa sobom donijele fotografije nevine djece koja su izgubila živote. Ožalošćeni roditelji djece koja su 3. svibnja prošle godine tragično izgubila živote u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” jučer su svoj bijes usmjerili prema branitelju oca i majke učenika sedmog razreda koji su odgovorni za ovaj gnusni čin. , optužujući ih da brane kriminalce isključivo radi financijske koristi, etiketirajući ih kao lažljivce i monstrume.

 

Važno je napomenuti da se protiv oca vodi postupak zbog bitne povrede opće sigurnosti, dok se protiv majke vodi postupak za nedopušteno držanje oružja, streljiva i eksplozivnih naprava. Osim toga, osoba odgovorna za nadzor streljane na kojoj je dječak trenirao zajedno sa svojim ocem i instruktorom streljaštva također je bila optužena za davanje lažnih podataka.

 

 

Način na koji se govori i ponaša. Prema izvoru Kurira, roditelji ubijene djece i obitelj zaštitara iskazali su izuzetnu prisebnost i dostojanstvo tijekom cijelog suđenja, kako prvog dana tako i jučer. No, čini se da su odvjetnikove izjave u sudnici i izvan nje, kao i odbijanje roditelja da ih priznaju, bile kap koja je prelila čašu. Izvor objašnjava da je reakcija roditelja u hodniku Palate pravde, gdje su prethodno posložili slike svojih stradalih najmilijih, pokazala njihovu ogorčenost negiranjem krivnje i svime što se događa od 3. maja do danas.

 

Prema sagovorniku Kurira, roditelji su oštro negirali bilo kakvu krivnju i iskazivali potpuni nedostatak empatije, kajanja i žaljenja prema žrtvama i njihovim obiteljima. Umjesto toga, činilo se da su odlučni sebe prikazati kao žrtve. Njihov branitelj, odvjetnik Borivoje Borović, pokušao je krivicu prebaciti na razne subjekte poput države, samog dječaka, anketnog povjerenstva i tužiteljstva. Obitelji su smatrale da je duboko povrijeđeno što su roditelji odbili preuzeti bilo kakvu odgovornost za svoje postupke i umjesto toga krivili su sve druge. Zbog toga su obitelji jučer reagirale s tako snažnim emocijama.

 

 

Scena kojoj smo svjedočili u beogradskoj Palači pravde nedvojbeno je jedna od najčudnijih i najuznemirujućih. Ožalošćeni roditelji s nepokolebljivom prisebnošću smjestili su se uz fotografije svoje djece i zaštitara Dragana Vlahovića. Dok je majka optuženog dečaka, koja se sama brani, ulazila u sudnicu, prošla je pored potresnih slika ne pogledavši i ne zastajući korakom, prenosi pouzdani izvor Kurira.

 

Prema njegovom iskazu, roditelji su napeto čekali ispred sudnice, nesvjesni drame koja se odvija iza zatvorenih vrata. Braniteljica Borović, koja zastupa roditelje dječaka odgovornog za zločin, predložila je da se svim roditeljima omogući ulazak i svjedočenje na suđenju. Na koji su način išli u odgoju djeteta?

 

Roditelji su jučer isprva negirali bilo kakvu krivnju, no do iznošenja obrane još nije došlo jer ga je sudsko vijeće odgodilo za 29. veljače. Prijedlog, koji je naišao na protivljenje dijela zastupnika, trenutno je na razmatranju sudskog vijeća. Postoji zabrinutost da bi ova odluka mogla biti u suprotnosti sa zakonom, što bi moglo dovesti do odgođene presude, kako je objasnio naš izvor.

 

 

Anđelko, otac Angeline Aćimović, kratko je napomenuo kako oni nemaju ništa za ponuditi, osim potresne činjenice da više nemaju djecu.

 

Svjedočeći slikovitim slikama krvavih dječjih tijela u dokumentaciji, očeve emocije okrenule su se prema samosažaljenju. Rekao je da mu je obitelj uništena. Pojavila su se pitanja o njihovim roditeljskim vještinama i kako je njihovo dijete završilo na internetu. Otac nije mogao shvatiti kako u rasponu od dva dana nisu primijetili prisutnost oružja i molotovljevih koktela. Anđelko, pun ogorčenja prema roditeljima dječaka odgovornog za ubojstva, podijelio je svoj bijes.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here