LJEKOVITA MOĆ KUKURUZNE SVILE – EVO KOD KOJIH PROBLEMA NAJVIŠE POMAŽE: Napravite čaj, izbacite iz organizma sve toksine!

0
523

Pečeni ili kuhani kukuruz je omiljena ljetna užina mnogih. Bez obzira da li ste na plaži, na izletu, kod kuće, sladak ukus i neodoljivo grickanje kukuruza sa klipa vraća nas u djetinjstvo, ali pored toga nam čini i da unesemo dobru dozu vitamina, vlakana i minerala. Ali, često zaboravljamo na jedan dio kukuruza koji se koristi od davnna kao prirodni narodni lijek, a to je kukuruzna svila.

Ona posjeduje tarska ulja, saponine, flavonoide, alkaloide, vitamine C i K, gvožđe, aluminijum, hrom, mangan i slično. Ona je prirodni diuretik i u narodnoj se medicini koristi za detoksikaciju organizma, izbacivanje viška tečnosti iz tijela, kao i za izbacivanje kamena i pijeska iz bubrega i mokraćne bešike. Njeno ljekovito svojstvo pomaže i kod gihta, reumatoidnog artritisa, koristi protiv kamena u žuči, čisti mokraćne kanale.

Konzumiranjem čaja od kukuruzne svile ćete izbaciti svu suvišnu tečnost iz tijela, a tako ćete putem mokraće da oslovodite organizam od toksina.. Ostatak pročitajte OVDJE.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here