Koji prsten se treba otvoriti kako bi se oslobodili ostali prstenovi?

0
594

U današnjem članku smo za vas pripremili jednu jako interesantnu i zabavnu mozgalicu. Ove mozgalice su mnogo dobre za vježbanje, zagrijavanje i razvijanje moždanih vijuga. Pokušajte svaki dan riješiti barem jednu mozgalicu, neki matematički zadatak, test ličnosti… Također, rješavanje testova zapažanja je mnogo dobro, jer pomoću njih možete poboljšati svoj vid i izoštriti ga.

Ovakve mozgalice možete rješavati i sa djecom, te tako na vrijeme razvijati njihove moždane vijuge. Mozgalice vas podstiču na razmišljanje što je zapravo jako dobro.
Pokušajte riješiti ovu mozgalicu:  Na fotografiji se nalaze četiri prstena. Koji prsten treba otvoriti da bi se oslobodili svi ostali prstenovi?

Dobro pogledajte fotografiju i skoncentrišite se. Razmislite o svim mogućim opcijama, i dajte nam konačno rješenje. Mnogi ljudi odmah “na prvu” odgovore, jer smatraju da je ovaj zadatak mnogo lagan. Međutim, većina njih mnogo griješi, zadatak i nije baš tako lagan. Kako vama ide, je li teško? Koji je vaš konačni odgovor?

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here