Gordana Zdravković, supruga slavnog muzičara Tome Zdravkovića, čiji je doprinos ostao duboko urezan u historiji domaće muzičke scene, i dalje privlači veliku pažnju javnosti. Nedavno je prisustvovala svečanom otvorenju spomenika posvećenog Tomu Zdravkoviću u Skadarliji, na obilježavanju 32. godišnjice od njegove smrti. Tokom ovog događaja, posjetila je i njegovo posljednje počivalište na Centralnom groblju te slučajno otkrila nešto što je iznenadilo mnoge.Nakon izuzetno uspješnog prikazivanja vrlo pohvaljenog filma posvećenog njezinom preminulom suprugu Tomi, udovica je odlučila podijeliti svoje nezadovoljstvo putem službenog priopćenja. Smatrala se prevarenom i razočaranom zbog toga što nije primila nikakvu nadoknadu za korištenje Tomine muzike i lika u filmu.
Ovaj film,koji je režirao Dragan Bjelogrlić i prije dvije godine ostvario je značajan uspjeh na prostoru bivše Jugoslavije. Tomina supruga je takođe otvoreno progovorila tome kao se osjećala izdana od različitih osoba koje su bile uključene u ovaj projekat, uključujući i Acu Pejovića. Aca Pejović je svojim muzičkim talentom podržao glavnog glumca, Milana Marića, u izvođenju Tominih pjesama,ali nažalost nije ispunio Gordanina očekivanja.Goca Zdravković je izrazila svoje razočaranje u intervjuu za Hype televiziju zbog odsustva Ace Pejovića na ceremoniji otkrivanja spomenika. Uprkos njezinim nadama da će Aco prisustvovati, on je iznio svoje viđenje karijere kao rezultat suradnje s Tomom. Goca je lično pozvala Acu na događanje, međutim nažalost, nije se pojavio. Nadalje, naglasila je da ni ostali pozvani pojedinci nisu prisustvovali i zaključila da njihovo sudjelovanje na ovakvim događanjima više nije potrebno.
U djetinjstvu je Aco provodio veći dio vremena uz rijeku Lim sa starijim bratom Predragom i mlađim bratom Radojicom u svom rodnom gradu. No, njegova strast prema muzici ga je potaknula da se sa petnaest godina preseli u Podgoricu kako bi nastavio svoje obrazovanje. Nakon toga, proveo je neko vrijeme u Francuskoj prije povratka u Jugoslaviju kako bi obavio vojni rok.Aco je počeo redovno nastupati u kafanama u Prijepolju 1991. godine, gdje je upoznao Biljanu Koković. Počeli su izlaziti zajedno, i samo sedam dana kasnije Aco je iznenadio Biljanu prosidbom, vodeći je kod sebe nakon maturske večeri. Uprkos impresivnom akademskom uspjehu Biljane i naporima njenih roditelja da planiraju njezino buduće obrazovanje, bilo im je teško prihvatiti želju ovog para za brakom.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here