Kako smanjiti težinu uz inzulinsku rezistenciju i zaobići hormonalni poremećaj. Naša tijela proizvode inzulin, ali kada ga pokušaju iskoristiti, postaju otporna na inzulin. Kako prenosi Mondo.rs, znaci ove tegobe, koji uključuju naglo debljanje, hroničnu iscrpljenost i nezasitno sladokusce, ponekad ostaju nedijagnosticirani i greškom se smatraju drugim bolestima.

Inzulinska rezistencija otežava ljudima gubitak kilograma, a čini se da u njihovom slučaju ne vrijede “uhodane” smjernice. Ruski endokrinolog Zuhra Pavlova, koja je dala četiri smjernice za smanjenje dodatnih masnih naslaga, potvrdila je da postoji način. Iako su ove preporuke namijenjene onima koji imaju inzulinsku rezistenciju, one se zapravo odnose na sve i univerzalne su.

Prvo i najvažnije, jedenje tri do četiri puta dnevno je neophodno za gubitak težine. Na jelovniku bi trebali biti složeni ugljikohidrati i proteini. Doktor savjetuje da ne slijedite dijetu (kao što je post, koji je usmjeren na konzumiranje više hrane koja “topi masnoće”) i umjesto toga savjetuje smanjenje porcija.

Ostatak pročitajte OVDJE.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here