Kako ste i sami mogli da zaključite naša današnja tema jako je potresna i osjetljiva, a radi se o jednoj djevojčici, za koju je čuo skoro cijeli svijet. Do sada smo imali priliku da čujemo razne užasavajuće priče koje su se dešavale nekada u prošlosti, ali uvijek smo najosjetljiviji bili kada su u pitanju djeca, u bilo kojem smislu. Mi ćemo danas pisati o jednoj djevojčici koja je bila zlostavljana, a bitna informacija je ta da na globalnom nivou prema podacima dnevno um*e čak petoro djeve od direktnih posljedica zlostavljana.

Mnogo je slučajeva diljem svijeta koji su prijavljeni, a možemo tek da zamislimo kolik postoji onih koji nisu prijavljeni. Ime ove djevojčice je Meri Elen Vilson, koja je rođena davne 1874.godine, a upravo njen slučaj bio je pokretač stvaranja normi koje će kasnije da štite djecu širom svijeta. Nakon što je njen otac umro, njena majka radila je brojne poslove kako bi je othranila, a onda je došao trenutak kada je ona shvatila da to neće moći uspjeti, pa je djevojčica dodjeljena domu za nezbrinutu djecu po imenu “Meri Skor”.

Tu je ostala samo dok je napunila dvije godine, a onda je završila u sirotištu koje je kasnije starateljstvo dodijelilo jednom paru, Tomasu i Meri MekKormak, a tek nekada kasnije se ispostavilo da su oni dobili trajno starateljstvo jer su krivotvorili dokumente. Politika sirotišta je bila takva da se svake godine moralo dostavljati izvještaj o stanju djeteta, a ovaj par je po tom pitanju bio nemaran. Ubrzo nakon što su uzeli Meri, Tomas je preminuo, Meri se preudala, i preselila se i stan koji se nalazio u ulici 41, i upravo to mjesto bilo je mjesto na kojem je počeo pravi horor za djevojčicu, ali i mjesto gdje se cijeli ovaj slučaj i razotkrio. Ostatak teksta pročitajte ovde.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here