Jednostavan zadatak za djecu posvađao mnoge odrasle, znate li vi rješenje?

0
1058

U današnjem članku smo za vas pripremili jednu jako zanimljivu i interesantnu mozgalicu. Mozgalice su jako dobe za razvijanje i vježbanje moždanih vijuga. Današnji zadatak je jako jednostavan za učenike koji pohađaju osnovnu školu. Međutim, ovaj zadatak je i posvađao mnoge korisnike društvenih mreža.

Pogledajte današnji zadatak i pokušajte ga riješiti! Naime, zadatak je objavljen na Facebook stranici Bright Side, a u komentarima se otvorila prava rasprava vezana za njegovo rješenje. Mnogi korisnici nisu pazili prilikom rješavanja zadatka, na redoslijed računskih operacija, a to je ono što je njavažnije u datom zadatku. Pogledajte zadatak, da li ga možete riješiti? Da li znate rješenje? Ukoliko niste sigurni oko rješenja, ili želite provjeriti da li ste dobro odgovorili, konačno rješenje možete pogledati ispod teksta.

Rješenje:
Rješenje ovog zadatka je 6. Dakle, prvo se rješavaju računske operacije dijeljenja i množenja, a tek onda sabiranje i oduzimanje. Među ponuđenim odgovorima ispod objave je dominiralo rješenje -1, a to je pogrešan odgovor.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here