Da li će nam smanjiti račune za struju očišćeni radijatori ove zime? Sezona grijanja počinje uskoro i pravo je vrijeme da pripremite svoje radijatore za rad koji je pred njima. RAdijatori mogu biti žarišta prašine i prljavštine, koje se skupljaju između rešetki i prostora između zidova. Prvenstveno je bitno očistiti unutrašnjost radijatora, što je u nadležnosti gradskih elektrana.

Neobične čestice, pored toga što mogu da iritiracju alergičare, mogu također i smajniti djelotvornost radijatora. Prema riječima stručnjaka, češće čišćenje radijatora može da dovede do elikih ušteda na ašem računu za grijanje. Džon Loules koji je stručnjak za vodoinstalaterske radove navodi da prašina između rebara koncektorskog radijatora može spriječiti izlazak toplote, što znači da će radijatori morati više i vremenski duže da rade kako bi zagrijali vaš dom.

Za čišćenje radijatora se ne preporučuje nikako krpa, jer one samo rasprše čestice prašine, nego umjesto nje korisitite usisivač. Ostatak možete da pročitate OVDJE.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here