Kako se bliži početak novembra, temperature još uvijek nisu na očekivanim razinama. Meteorolog Ivan Ristić objavio je najnoviju vremensku prognozu prema kojoj će strujanje toplog zraka tijekom dana uzrokovati porast temperature i do pet stupnjeva. Dodatno, Ristić predviđa jak vjetar južnog smjera, au nižim predjelima slabijeg intenziteta. Međutim, vjetar još uvijek može postati jak na određenim točkama.

Prema njegovoj izjavi, za večer se predviđa kiša s očekivanjima da će se nastaviti tijekom vikenda. Osim toga, idućih dana očekuju se temperature više od prosjeka, s procijenjenom temperaturom od oko 20 stupnjeva.

Ristić predviđa zimu kao nijedna druga, zbog čega se mnogi pitaju hoće li zima uopće doći. Ipak, 15. decembra ostaje očekivani datum za prvi snijeg.

Najpoznatiji bosanskohercegovački meteorolog dao je vrlo sličnu prognozu.

Budući da smo još uvijek usred miholjskog ljeta, prirodno je zapitati se što nam sprema nadolazeći vikend.

Prema Sladićevim riječima, za vikend će biti prilike za šetnju prirodom bez kiše. Stanovnike Bosne očekuje slabiji vjetar. Iako su povremeni pljuskovi zahvatili Sloveniju i kopnenu Hrvatsku te Jadran, u Bosni i Hercegovini neće pasti značajnije količine oborina. Vikend će biti sunčan uz poneki pljusak i visoke temperature, neuobičajene za ovo doba godine.

Prema riječima Sladića, još je neizvjesno trajanje Miholjskog ljeta u BiH. No, predviđa se da će se razdoblje povišenih temperatura zadržati još nekoliko dana.

Očekivano trajanje ove pojave procjenjuje se u rasponu od pet do sedam dana. Nakon što to vremensko razdoblje istekne, očekuje se da će se temperature vratiti na standardne razine za ovu sezonu.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here