BOGDANA KUPILA DIPLOMU PA OTIŠLA DA RADI U NJEMAČKU… “JEDNOG DANA PRESVLAČIM SE, A NEKO OTVARA VRATA I…”

0
691

Danas pišemo o jednom događaju koji nam dolazi iz Njemačke, koja je uvijek bila obećana zemlja za sve ljude koji su sa naših prostora. Od kada je počela pandemija korona virusa, tamo je situacija drugačija kada je u pitanju zaposlenje.

Svi mi dobro znamo da je prije korone bilo bilježeno masovno odlaženje sa prostora Balkana. Naime, čak su i doktori napuštali radne pozicije kako bi išli u Njemačku. Danas pišemo o djevojci iz Kruševca koja se zove Bogdana i koja je došla da studira medicinu. Nakon par mjeseci je shvatila da su je svjetla grada očarala, izlazila je svaku noć i trošila novac od roditelja koji su slali za školovanje.

Njime je lagala da je redovno polagala ispite, a zapravo nije položila ni jedan. Čula je da se diploma može kupiti, pa je nakon par sedmica završila u Njemačkoj klinici u blizini Minhena. Tamo je radila noćne smjene i jednu noć se zaigrala oko pisanja sa nekim momkom da je zaboravila na pacijente. Žena je ujutro preminula jer nije dobila terapiju, a Bogdana je odmah dobila otkaz.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here