SVI TO RADIMO KADA IDEMO U WC, A POSLIJE TRPIMO UŽASNE BOLOVE: Kardiolog otkrio – tako nastaju HEMOROIDI, odmah prestanite

0
518

Stručnjak je objasnio kako nastaju hemoroidi i šta možete da učinite kako bi sprečili njihovu pojavu. Hemoroidi, to jeste šuljevi su krvi sudovi koji su bolni i otečeni, a koji se normalno nalaze u anusu, oko njega ili oko donjeg dijela rektuma. Mogu biti spoljašnji i unutrašnji- prvi nastaju blizu početka analnog kanala, a drugi na analnom otvoru.

Hemoroidi su krvni sudovi koji su prošireni pod pritiskom, u većini slučajeva se povezuju sa problemima sa zatvorom, a također i sa čestim unosom ljute i začinjene hranu. Svi se mi pitamo kako spriječiti njihovu pojavu, a to je otkrio kardiolog Aleksej Utin.

Kako navodi ovaj specijalista, doktori još uvijek ne mogu da dođu do nedvosmislenog odgovora na pitanje o uzrocima razvoja hemoroidne bolesti. Ali postoji pregršt savjeta koji će pomoći da se rizik od njihove pojave značajno smanji. Rekao je da je bitno da se odbaci navika koju mnogi imaju.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE.

 

 

 

 

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here