SVI SE PLAŠE HIPERTENZIJE, A NIZAK PRITISAK MOŽE DA USMRTI ČOVJEKA: Ako osjetite ova 3 simptoma, odmah zovite HITNU POMOĆ

0
182

Svi su u strahu od posljedica povišenog krvnog pritiska, ali da li znate da i nizak može da bde jako opasan i da predstavlja prijetnju po život? Zbog čega je nagli pad krvnog pritiska opasan i kod kojih vrijednost treba pozvati hitnu pomoć, objasnili su kardiolozi Klivlendske klinike. Opšte je prihvaćeno da “normalan” krvni pritisak iznosi 120 sa 80, ali kardiolozi se slažu da se ove vrijedosti ustvari smatraju “idealnim” i da su neka odstupanja dozvoljena.

Pa tako se smatra i da je najniža vrijednost koja se ne smatra opasnom je 90 sa 60, a gornja 140 sa 90. Poznato je i da je naglo povećanje krvnog pritiska jako opasno i može da izazove moždani ili srčani udar. Ali i nagli pad pritiska isto tako nodi ozbiljne rizike. Tada dolazi do poremećaja u snabdjevanju unutrašnjih organa krvlju, što može da ima fatalne posljedice. “Pritisak ispod 90 sa 60 je opasan jer je u takvoj situaciji poremećano snabdjevanje nekih organa i tkiva sa krvlju..

Ostatak teksta pročitajte OVDJE.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here