SVEKRVA MI JE OTKRILA TRIK KAKO DA BEZ RIBANJA OČISTIM ZAGORJELU ŠERPU: Da li je moguće da ovo nisam ranije znala?

0
224

Kada zagori šerpa nije lako niti jednoj domaćici. Potrebno je da se oriba i očisti, ali svi se pitaju na koji način? Možda ste pod stresom, ljuti ste ili nervonzni pa ćete očistiti brže, ali vjerujte kada ste smireni to je dug proces. Naravno da se šalimo, pokušajte sa tri metode koje donosimo u današnjem članku koje će vašu tavu ili šerpu dovesti do savršenstva.

Prvo: Pospite dno šerpe sa sodom bikarbonom pa nakon toga prelijte sa vrelom vodom. Ostavite da se ohladi, pa operite na uobičajeni način sa toplom vodom i sa deterdžentom.

Zatim u šerpu sipajte malo vode i alhokolnog sirćeta, ostavite da vri na tihoj vatri minut do dva, pa dodajte nekoliko kašika sode bikarbone. Budite oprezni jer će mješavinu naglo da zapjeni. Kada se prohladite šerpu operite.

Na kraju na dno šerpe naprskajte sredstvo za čišćenje rerni, ostavite da djeluje i šerpu operite. Možete probati da sipate dvije do tri kašikice praška za veš ili kocku za pranje sudova u mašini. Pustite da ključa i moći ćete da potpuno uklonite sve zagorjele ostatke sa ribanjem žicom.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here