SMRZNITE KUHANE KESTENE I SAČUVAJTE IH ZA JANUAR, TAD SU NAJUKUSNIJI: Trik znaju samo iskusne domaćice, PRAVA POSLASTICA

0
456

Smrzavanje kestena može da vam pomogne da ih sačuvate za zimu, a nakon toga ponovno uživate u njima kao u jesenskim danima. Kako bi se što bolje sačuvala njihova svježina i trajnost, kestene je najbolje zamrznuti. To je ustvari jako jednostavan postupak koji ne zahtijeva previše vašeg vremena.

Kao prrvo je potrebno da kesten dobro očistite, nakon toga ga skuhajte te protisnite na prostirki sa sitnim rupicama. Na taj način ćete dobiti pire od kestena koje možemo pakirati u najlonske vrećice ili plastične posude.

Bitno je da vrećice i posude u koje budete stavljali tu smjesu budu potpuno čiste jer bi u protivnom moglo doći do kvarenja pirea. Također je kestene najbolje kuhati prethodno očišćene od kore kako bi se morali kuhati što kraće. Kesteni su nakon toga dobro pakirani i spremni za smrzavanje. Najbolje ih je držati na oko 18 stepeni ispod nule. Smrznuti mogu izdržati i do godinu dana, ako se zamrznu na pravi način.

 

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here