SMJESU OD 3 KAŠIKE NANESITE NA KAMENAC I OSTAVITE DA SE OSUŠI: Prebrišite krpom i pogledajte, ČESMA ĆE BITI BUKVALNO NOVA!

0
193

Pored toga što tragovi kamenca izgledaju ružno, oni mogu da uzrokuju i štetu jer će ograničiti protok vode i smanjiti efikasnost vaših tuševa i slavina. Kamenac je problem koji se dešava u mnogim domačinstvima, a što stoji duže, to ga je teže ukloniti. Kamenac je materija uglavnom sastavljena od magnezijuma i kalcijuma, koja ostaje kada tvrda voda ispari, a najviše se sakuplja oko slavina, umivaonika, vrata od tuša, WC šolja i manje više svugdje gdje je voda.

Osim što izgleda ružno, može da dovede so štete jer nakupljanje kamenca može ograničiti protok vode i smanjiti efikasnost vaših tuševa i slavina. Ali, postoji nekoliko jednostavnih metoda za uklanjanje kamneca pomoću nekih sastojaka i predmeta koje već vjerovatno imate kod kuće.

Koristite sodu bikarbonu

Preporučuje se da pomiješate tri kašike sove sa jednom kašikom vode. Smjesa treba da se oblikuje u rastvor poput paste. Ostatak teksta pročitajte na linku koji je OVDJE.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here