SAMO JEDNA VRSTA RIBE IZ KONZERVE JE NAJZDRAVIJA: Od ovoga ništa nije bolje za srce

0
276

Iako ne važi za najzdraviju, hrana u konzervama nekada odbro dođe jer je laka za prenošenje, štedi vrijeme pripreme obroka ili čak može da bude kompletan obrok. Konzerviranje hranu održava jestivom i svježom, pogotovo onu koja je sklona razvoju raznih patogena, a u procesu konzerviranja namirnice prolaze i proces sterilizacije. Svakako, nije svaka konzervirana hrana loša.

Nutricionista dr Džes Kording je rekao da prema mišljenju struke, najzdravija konzervirana hrana sardina, ali i druga konzervirana riba koja pristupačan izvor proteina, ali i održiva i ne zahtjeva dugu pripremu ili kuhanje. Konzerviranje hranu održava jestivom i svježom, pogotovo onu koja je sklona razvoju raznih patogena. Kako objašnjava, primjena konzervirane ribe u ishrani ima mnoge zdravstvene prednosti.

“Konzervisane sardine imaju obično manje žive od mnogih drugih vrsta ribe i smatraju se jednim od najbogatijih izora morske hrane, pogotovo ako vam svježa nije dostupna”- rekla je dr Kording. Ostatak teksta pročitajte na linku OVDJE.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here