PRAVA BOMBA ZA PROBAVU: SVAKO VEČE DIJVE KAŠIKICE OVOG SJEMENA PROKUHAJ SA DVA DECILITRA VODE, PIJE SE UJUTRU – OVO JE ČUDO…

0
190

Ako imate problem sa slabim imunitetom i varenjem, pokušajte to da riješite sa smjesom vode i lana. Naime, ono što vam je potrebno jeste 200 do 300 grama lanenog sjemena. Nakon toga svaku večer dvije kašikice prelijte sa dva decilitra obićne ili prokuhane vode i poklopite u posudi. Nakon toga ostavite da preko noći odstoji jer će laneno sjeme da pusti blagu sluz i to je potrebno da ujutru procijedite i da popijete.

Sjeme od lana je bogato sa vlaknima i proteinima i sa mineralima kao što su željezo i cink, ali i vitaminima C, E, B1, B2 i A. Inače se koristi kao dodatak žitaricama koje konzumiraju oni koji drže dijetu ili hoće da svoj organizma pročiste. Zbog toga što su bogata vlaknima, ta sjemena su isto tako jako dobar laksativ. U lanu se nalaze i omega 3 masne kiseline koje imaju protivupalna djelovanja. Lan je jako dobar kada treba smiriti želudac i obnoviti sluzokožu i jednostavno poboljšati vaše zdravstveno stanje.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here