PLODA ĆE BITI DUPLO VIŠE: Paradajz od ovog đubriva postaje otporan na bolesti, A UROD ĆE BITI TOLIKI DA ĆETE GA MOĆI I PRODAVATI!

0
237

Četiri rješenja za bolji rast i razvoj paradajza ćete pročitat i današnjem članku. Ako vam je ostalo pepela od prvomajskih praznika ili ste grane ložiti nakon oreživanja voća, možete ga iskoristiti na ovaj način.

Pepeo kao đubrivo

Pepeo ima dosta hranjivih sastojaka koje će vš paradajz jednostavno da upije. U zavisnosti od vrste drveta koje sagorijevate, meko ili tvrdo drvo, nivoi ovih hranljivih sastojaka od mekog drvea. Ali, bez obzira šta koristite, vjerovatno će biti bogati sa magnezijumom, kalcijumom i kalijumom. Dovoljno kalcijuma ne samo da održava vaš paradajz zdravim, već i spriječite trulež na kraju cvijeta.

Paradajz je ljubitelj kalijuma, jer će on povećati prinos duplo. Kalijum igrač kai veču ulogu od lakcijuma u ukupnom zdravlju paradajza. Magnezijum je jako bitan za održavanje listova biljaka paradajza jakim i zelenim kako bi upijali i dalje sunčevu svjetlost. Žuto, uvijeno lišće je često znak da vašem tlu nedostaje magnezijuma.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here