OVAKO SE ČISTI KUHINJSKA NAPA: Skinite rešetku s filterom i potopite je u ovu smjesu, MASNOĆA NESTAJE U SEKUNDI

0
127

Da li ste se ikada pitali kako da očistite kuhinjski aspirator od nehrđajućeg čelika. Ispostavilo se da čišćenje aspiratora nije tako komplikovano kako izgleda. Dakle, mi ćemo vam u današnjem članku pokazati kako možete ovaj uređaj efikasno da očistite. Ne trebaju vam uvijek jako skupi proizvodi za čišćenje kako biste svoj dom očistili.

U većini slučaejva, dovoljno je samo da okolo pogledate. Evo liste stvati s kojima ćete sigurno morati da očistite aspirator: bilo koje ulje (maslinovo), voda, sirće, krpa od mikrovlakana,spužva za pranje, prskalica i papirni ubrus. Vodu i sirće pomiješatje, nakon toga sipajte u prskalicu. Uklonite rešetku filtera sa apiratora. Obično je pričvršćen sa dvije kopče, tako da ne bi rastavljanje trebalo dugo da potraje.

Koristite raspršivač rastvora, sirće je sjajan apsorber masti i prljavštine. Pospite ga po cijeloj mreži, ostavite rastvor oko 15 minuta. Nakon što prođe ovo vrijeme, izribajte krpom ili spužvom, skupljajući ostatke papirnim ubrusom. Možete sa vremena na vrijeme poprskati rastvor po rešetkama.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here