OČISTITE TEPIH BEZ DIZANJA I POMJERANJA, ZABLISTAĆE KAO NOV: Žena otkrila TRIK koji će vas spasiti, sve nečistoće nestaju!

0
719

Nema potrebe da trošite svoj novac na tepih servise ili da se mučite sa višesatnim ribanjem. Sigurni smo da je pranje tepiha jedan od najvećih i najzamornijih kućnih poslova.
Naime, mnogi nemaju novca da plate pranje tepiha u servisu, pa se onda odlučuju za jeftiniju i provjereniju metodu- iznošenje tepiha napolje, ribanje praškom i četkama i višednevno sušenje na terasama.

Srećom, domaćice kojima je dosadilo klečanje sa četkom u rukama su se dosjetile jednog sjajnog trika, a to je čišćenje tepiha sodom bikarbonom. Dakle, prvo usisate tepih, a zatim jednu pamučnu krpu umočite u sirće i pređete njom preko cijelog tepiha. Zatim, uzmete drugu krpu, nakvasite je vodom, a zatim na nju stavite sodu bikarbonu. Cijeli tepih prebrišete sa ovom krpom i ostavite da ostoji otprilike pola sata.

Naime, soda bikarbona će izvući neprijatne mirise i ostatke prašine, a sirće će učiniti pravu dezinfekciju. Još vam je samo preostalo da još jednom usisate tepih, da biste pokupile ostatke sode, i vaš tepih će zablistati kao da je tek izašao iz salona.

 

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here