NA OVOM DIJELU LICA NIKAKO NE SMIJETE DA “CIJEDITE” BUBULJICE: Ako ovdje istisnete aknu, infekcija može da zahvati mozak!

0
176

Znate da ne smijete cijediti bubuljice jer možete napraviti još veću upalu, a jedna zona na licu je posebno osjetljiva- infekcija može putem krvi da dospije i do mozga. Evo koja regija najopasnija i šta je najbolje rješenje.

Znate i sami da ne smijete da cijedite bubuljice u kućnoj varijanti jer osim što možete izazvati još veću upalu, jako je vjerovatno da ćete napraviti ožiljke. Lice je pogotovo osjetljivo jer je na njemu koža tanja i nježnija nego na drugim dijelovima tijela. Ovo se pogotov odnosi na jednu regiju, koja je pogotovo osjetljiva jer se nalazi u oblastima sinusa.

“To je regija u obliku trougla a spaja nos sa uglovima usana. Tu se nalazi kavernozni sinus, to jeste vena koja vodi krv direktno do mozga. Pogotovo je osjetljiva jer svaka infekcija koja tu nestane ima velika mogućnosti da putem krvi dođe do mozga i da izazove velike komplikacije. Ostatak teksta pročitajte OVDJE.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here